Valley Forest | Chongqing, China | Change Studio

Winner of the 2021 WLA Awards – Award of Excellence in the Built Large category

Valley Forest is a rare urban oasis within the river basin, that redefines previously damaged nature, and sees residents’ lives intertwine with brand new yet pristine nature. It’s only now we experience space, time, and humanity across the restored and original nature, prompting us to consider city vs nature, and art vs life.

Basic Information

Chongqing is a megacity of 30 million people. Its rapid urbanization often faces the consequences of ecosystem damage and cultural destruction, but we only call for restoration of nature after damage is done. Valley Forest is the first

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

→ Continue reading at World Landscape Architecture

[ufc-fb-comments url="http://www.newyorkmetropolitan.com/design/valley-forest-chongqing-china-change-studio"]

Latest Articles

Related Articles