Heatherwick Studio and BIG transform flat-roof Swiss solar shingles from barn to bay

Floating within the wetlands of Mountain View, Google’s gleaming new headquarters eschews the child’s play of Silicon Valley workplace design to achieve something more ambitious. The new campus was designed by BIG and Heatherwick Studio with sustainability in mind, as the effort aims for a LEED-NC v4 Platinum rating. The bold, curving lightweight canopy comes with an even bolder commitment to operate every hour of every day on carbon-free energy, as well as to replenish more water than it consumes by 2030—extending toward the community farther than Big Tech has before.

The proportion of clerestory window to solid draped roof was closely studied to optimize

→ Continue reading at The Architect's Newspaper

[ufc-fb-comments url="http://www.newyorkmetropolitan.com/design/heatherwick-studio-and-big-transform-flat-roof-swiss-solar-shingles-from-barn-to-bay"]

Latest Articles

Related Articles