Ali Morris

20 Posts

Ministry of Design creates lush “banking conservatory” for Citibank Singapore

Offices and meeting rooms are nestled among tropical plants in this wealth management centre in Singapore by local studio Ministry of Design.Conceived as a...

Snøhetta designs Tokyo restaurant with all-black interior and stage-like kitchen

Architecture firm Snøhetta has worked with Bronx-based cooking collective Ghetto Gastro to create a jet-black eatery in Tokyo that will house immersive dining experiences.Set...

Aspekt Office designs bright white store with “Nordic atmosphere” for Chinese lifestyle brand

The minimalist, utilitarian interior of this store in Copenhagen by local studio Aspekt Office provides a neutral backdrop for the colourful clothing and homeware...

Alexander Owen Architecture wraps London house extension in two types of marble

Alexander Owen Architecture has added a marble-clad extension and garden room to this Victorian mid-terrace in East Dulwich, London, to accommodate a home office...

Studio Anne Holtrop creates gypsum walls that look like fabric for Maison Margiela store

Dutch architect Anne Holtrop has remodelled Maison Margiela's concept store in London adding walls cast in textile moulds to reflect the brand's garment construction techniques.Located...

Simon Hamui creates clean-lined furniture for minimalist Mexico City house

Mexican design firm Simon Hamui has created bespoke furnishings for a moody and minimalist Mexico City home by Spanish practice Francesc Rifé Studio, using...

Penthouse of SOM-designed tower transformed into collectible design gallery

Seminal furniture designs by Brazilian modernists sit alongside contemporary art in a shoppable exhibition within the 40th-floor penthouse of a recently-opened San Francisco residential...

Warm hues and central oven define Sofi bakery in Berlin

The layout of this craft bakery in Berlin, designed by Danish architects Mathias Mentze and Alexander Vedel Ottenstein, revolves around an open kitchen that...

Merooficina carves up former fisherman's house into two bright apartments

Porto architecture practice Merooficina has converted a former fisherman's house in Aveiro, Portugal, into two apartments that blend original features with new interventions.Casa da...

Australia's dramatic landscape and sunsets inform design of Hong Kong cafe

The terracotta colour scheme and semi-circular forms used throughout this Hong Kong cafe by architecture firms Studio Etain Ho and Absence from Island pay...

Echlin uses broken-plan layout to create spacious interiors within London mews house

A nearly six-metre-high green wall and a basement floor with a walk-on skylight are among the additions made by design and development firm Echlin...

EBBA Architects remodels London apartment with bespoke joinery

Structural ash and pine joinery – including a staircase, mezzanine and double-height storage wall – delineate the space within this refurbished, open-plan apartment in...

Latest articles