Studio Ma’s Phoenix office oasis is shrouded in a kebonized wood scrim

Adhering to their regenerative bioclimatic design ethos, Studio Ma has designed its own eco-conscious office in the dessert to the same standards they uphold for their clients. The new 2,412-square-foot office transformed an undistinguished dentist’s office into a “net-zero energy and water” space that encourages walking and biking—an impressive feat considering the city of Phoenix averages temperatures over 85 degrees Fahrenheit seven months out of the year. Considerable shading strategies and reuse of existing on-site materials lend to a thoughtful double-skinned envelope that is not only appealing to the streetscape but also creates valuable space in the voids for users.

Facade Manufacturer
Kebony USArchitect
Studio MaFacade Installer
Highland BuildersStructural Engineer
PangolinGeneral Contractor
Vista GeneralLocation
Phoenix, ArizonaDate
2020System
Existing

→ Continue reading at The Architect's Newspaper

[ufc-fb-comments url="http://www.newyorkmetropolitan.com/design/studio-mas-phoenix-office-oasis-is-shrouded-in-a-kebonized-wood-scrim"]

Latest Articles

Related Articles