Studio Anne Holtrop’s 35 Green Corner builds texture with sand-cast concrete and aluminum

Nestled into an existing vertical garden designed by Patrick Blanc, the 35 Green Corner Building by local firm Studio Anne Holtrop makes a monolithic statement in Muharraq, Bahrain. The space, which acts as art collection storage for the Sheikh Ebrahim Center, has a very simple and shallow plan—four stories each consisting of two identical rooms separated by a central core. This prompted space-squeezed architects to position the facade as the star spatial element of the design.

The project gets its name from a neighboring Patrick Blanc vertical garden. (Courtesy Studio Anne Holtrop)Architect
Studio Anne HoltropClient
Sheikh Ebrahim CenterStructural Engineer
Mario MonottiLocal Engineer:
Ismail Khonji AssociatesContractor
GCTLocation
Muharraq, BahrainCompletion Date
2020Aluminum Casting
Kemner Foundry

A series of sand-cast concrete

→ Continue reading at The Architect's Newspaper

[ufc-fb-comments url="http://www.newyorkmetropolitan.com/design/studio-anne-holtrops-35-green-corner-builds-texture-with-sand-cast-concrete-and-aluminum"]

Latest Articles

Related Articles