Steven Holl Architects shows off its finished Cofco Cultural and Health Center in Shanghai

Steven Holl Architects has revealed its completed Cofco Cultural and Health Center, a roughly 65,000-square-foot cultural and recreational venue and adjacent 16,000-square-foot wellness hub nestled within a swath of open green space alongside the Punan Canal in Shanghai’s Fengxian District.

Described by the firm as a “social condenser,” the pair of green-roofed, parkland-enveloped cast-in-place concrete buildings, both “cloud-like in their porosity and openness,” serve the residents of nearby apartment blocks that are quite the opposite in appearance: heavy, never-ending, and uniformly impermeable. With its open design that fosters social interaction, the program of the cultural center, which floats atop a clear glass base afforded clear views into its lower-level

→ Continue reading at The Architect's Newspaper

[ufc-fb-comments url="http://www.newyorkmetropolitan.com/design/steven-holl-architects-shows-off-its-finished-cofco-cultural-and-health-center-in-shanghai"]

Latest Articles

Related Articles