Schemata Architects designs Osaka hair salon to recall an industrial facility

Steel fixtures, clear PVC curtains and mirrors hung on pulleys give this Japanese hair salon by Schemata Architects the feel of an industrial warehouse.

Called LIM, the salon is located in Osaka‘s Shinsaibashi district and occupies an expansive, 563-square-metre retail space with an open-plan layout punctuated by exposed concrete columns and beams.

LIM’s styling stations are arranged around suspended rectangular mirrors

“Our client explained to us that the name LIM is derived from ‘less is more’ – a famous quote by the modernist architect Mies van der Rohe,” said Schemata Architects, which is headed by Jo Nagasaka.

“For us architects,

→ Continue reading at Dezeen

[ufc-fb-comments url="http://www.newyorkmetropolitan.com/design/schemata-architects-designs-osaka-hair-salon-to-recall-an-industrial-facility"]

Latest Articles

Related Articles