Rooi uses plywood joinery to revamp post-war Chinese apartment for modern life

Multifunctional plywood structures that create spaces for sleeping, storage and drinking tea feature in this compact apartment in Beijing designed by Rooi.

Rooi aimed to create a unique apartment in the block of thirty-six identical units that was built in 1950 to provide accommodation for the families of workers employed at a nearby research institution.

Top: the apartment is located in a 1950s housing block. Above: one of its original columns was clad in stone and turned into a feature

At the time the apartment was built, China faced an influx of people moving to its cities, meaning that living

→ Continue reading at Dezeen

[ufc-fb-comments url="http://www.newyorkmetropolitan.com/design/rooi-uses-plywood-joinery-to-revamp-post-war-chinese-apartment-for-modern-life"]

Latest Articles

Related Articles